«Η πρόταση για την έκδοση ομολόγων για τη κάλυψη του κόστους της προσφυγικής κρίσης, αναλύεται με μεγάλη προσοχή, αν και απ’ ότι φαίνεται δεν θα γινόταν εύκολα αποδεχτή». Το παραπάνω στηρίζει σύμφωνα με το Βloomberg, η Ευρωπαία επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια, και την Αντιμετώπιση Κρίσεων, Kristalina Georgieva.

Όπως τονίζει η Επίτροπος, η Γερμανία είναι μάλλον απρόθυμη μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η επίτροπος για την Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια, και την Αντιμετώπιση Κρίσεων, κάνει αναφορά και στην στάση του Βερολίνου: «Η Γερμανία ήταν και είναι μάλλον απρόθυμη» απέναντι στην ιδέα, ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι «άπαντες κατανοούν- και το Βερολίνο συμφωνεί σε αυτό- ότι θα πρέπει συλλογικά να συγκεντρωθούν τα κεφάλαια, τα οποία θα εγγυούνται μια ισχυρή απάντηση«, στο ζήτημα των προσφυγικών ροών στην Ευρώπη.

Πάντως όπως αναφέρει η Corriere della Sera, στις 21 Απριλίου η ΕΕ παρουσίασε προσχέδιο για την προσφυγική κρίση, το οποίο συμπεριλάμβανε και την έκδοση των σχετικών ομολόγων.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ