Ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικώς με τον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του γγ των Ηνωμένων Εθνών να επικοινωνήσει μαζί του και να επαναλάβει «την πάγια θέση των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με το καθεστώς της Κυπριακής Δημοκρατίας ως το κράτος-μέλος του ΟΗΕ».

Σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο, ο Ν. Αναστασιάδης είναι έτοιμος για συνέχιση και εντατικοποίηση του διαλόγου, «νοουμένου ότι θα υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των συνομιλητών, αλλά και νοουμένου ότι δεν θα υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα από τον οιονδήποτε εμπλέκεται στη διαδικασία που το μόνο που θα πετύχαινε είναι την υπόσκαψη της εν εξελίξει προσπάθειας».

Η επικοινωνία Μπαν Κι Μουν-Αναστασιάδη έγινε στον απόηχο των γεγονότων στην Κωνσταντινούπολη, όπου μετέβη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί με πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να παραστεί στο δείπνο που αυτός παρέθεσε για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο.

Ο κ. Ακιντζί είχε επίσης στην Κωνσταντινούπολη συνάντηση με τον κ. Μπαν Κι Μουν παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ