Σε έναν δεύτερο ύποπτο για τρομοκρατικές επιθέσεις απήγγειλαν καταγγελίες οι βελγικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση που απετράπη στη Γαλλία την περασμένη Πέμπτη,

Στον Αμπντεραμάν Α., ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή και η κράτησή του από τις αστυνομικές αρχές είχε παραταθεί έως το Σάββατο, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης».

Χθες, οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν πως απήγγειλαν κατηγορίες στον Ραμπάχ Ν., στο πλαίσιο αυτής της γαλλο-βελγικής υπόθεσης που δεν σχετίζεται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Οι γαλλικές αρχές σημειώνουν πως απέτρεψαν σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης που βρισκόταν «σε προχωρημένο στάδιο» με τη σύλληψη την περασμένη Πέμπτη του 34χρονου Γάλλου Ρέντα Κρικέτ. Μετά τη σύλληψή του βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά σε διαμέρισμα στα προάστια του Παρισιού.

Ο Κρικέτ είχε καταδικαστεί ερήμην από βελγικό δικαστήριο πέρυσι σε δίκη που αφορούσε στρατολόγηση τζιχαντιστών για τη Συρία. Ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους της δίκης αυτής ήταν ο Βέλγος Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ένας από τους φερόμενους ως οργανωτές των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού στις 13 Νοεμβρίου.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ