Σχεδόν οι μισοί (το 47%) των Παλαιστινίων που έχουν διαπράξει επιθέσεις ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών από τις αρχές Οκτωβρίου ήταν ηλικίας κάτω των 20 ετών, επισήμανε σήμερα Δευτέρα η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ, η Σιν Μπετ.

Εκ των 228 επιθέσεων ή αποπειρών που κατέγραψε η Σιν Μπετ το διάστημα μεταξύ 1ης Οκτωβρίου του 2015 και 10ης Φεβρουαρίου του 2016, το 10% των δραστών ήταν ηλικίας κάτω των 16 ετών και το 37% μεταξύ 16 και 20 ετών. Επιπλέον, το 11% των δραστών ήταν νεαρά κορίτσια ή γυναίκες.

Από γεωγραφική άποψη, το 74% των επιθέσεων ή των αποπειρών επιθέσεων διαπράχθηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, το 16% στην Ιερουσαλήμ στις δύο πλευρές της πόλης – το ισραηλινό δυτικό τμήμα και το παλαιστινιακό ανατολικό που κατέχεται από το Ισραήλ – και το 10% σε ισραηλινό έδαφος.

Η μεγάλη πλειονότητα των επιθέσεων (80%) διαπράχθηκε από Παλαιστινίους της Δυτικής Όχθης, ενώ το 16% προερχόταν από την Ιερουσαλήμ και το 4% ήταν Ισραηλινοί Άραβες.

Η Σιν Μπετ σημειώνει επιπλέον ότι το 40% των δραστών προέρχονται από την περιοχή της Χεβρώνας και το 25% από την περιοχή της Ραμάλας.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ