Η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να τερματίσει το «παράνομο» βαλλιστικό πυραυλικό πρόγραμμά της, η μοναδική χρησιμότητα του οποίου είναι να αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις δοκιμές τριών βαλλιστικών πυραύλων στις οποίες προχώρησε σήμερα Δευτέρα η Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα «πρέπει να σταματήσει όλες τις εκτοξεύσεις πυραύλων (…) και να εγκαταλείψει το βαλλιστικό πρόγραμμά της οριστικά και αμετάκλητα», με τρόπο που να μπορεί να επαληθευτεί από τη διεθνή κοινότητα, τόνισε η ΕΕ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις Βρυξέλλες.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους καταδίκασαν επίσης τις πυραυλικές δοκιμές και ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος είπε ότι η Ουάσινγκτον θα εργαστεί προκειμένου «να ενισχύσει την αποφασιστικότητα» της διεθνούς κοινότητας και να καταστεί η Πιονγκγιάνγκ υπόλογη για τις πράξεις της.

«Οι σημερινές, απρόσεκτες εκτοξεύσεις από τη Βόρεια Κορέα απειλούν την πολιτική αεροπορία και το θαλάσσιο εμπόριο στην περιοχή. Παραμένουμε αμετακίνητοι στη δέσμευσή μας για την άμυνα των συμμάχων μας απέναντι σε αυτές τις απειλές», τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ