Το ISIS, μια σχολή μηχανικών πληροφορικής στη νότια Γαλλία, έπεσε θύμα των καναδικών τελωνείων λόγω… της ομωνυμίας του με το Ισλαμικό Κράτος.

H σχολή μηχανικών πληροφορικής και πληροφορικών συστημάτων υγείας, που εδρεύει στην πόλη Καστρ, φέρει την ίδια επωνυμία με το ακρωνύμιο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την τζιχαντιστική οργάνωση η οποία δρα στη Συρία, το Ιράκ και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός αυτό τράβηξε την προσοχή των Καναδών τελωνειακών υπαλλήλων, καθώς, όταν η σχολή παρήγγειλε από μια καναδική εταιρεία μηχανήματα γεωεντοπισμού για μια έρευνα, οι Καναδοί πίστεψαν ότι είχαν να κάνουν με… τρομοκράτες. «Καθώς το υλικό αυτό χαρακτηρίστηκε ευαίσθητο, το τελωνείο το μπλόκαρε» απαγορεύοντας την εξαγωγή του, εξήγησε ένα μέλος της διεύθυνσης του γαλλικού πανεπιστημίου και συμπλήρωσε ότι «χρειάστηκαν δύο μήνες για να καταφέρουμε τελικά να παραλάβουμε την παραγγελία μας», συμπλήρωσε. «Η σχολή δεν θέλει να εξελιχθεί σε ψυχόδραμα αυτή η ιστορία» και προς το παρόν αποκλείει το ενδεχόμενο να αλλάξει ονομασία για να μην την συγχέουν στο εξής με την τρομοκρατική οργάνωση, πρόσθεσε ο ίδιος.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ