Σαφέστατο μήνυμα στην Άγκυρα, αναφορικά με τα ανταλλάγματα που έχει θέσει στη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, έστειλε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι τα κριτήρια δεν θα «μετριαστούν» και πως η Τουρκία θα πρέπει να ανταποκριθεί στα συμφωνηθέντα προκειμένου να επιτύχει την κατάργηση της βίζας για ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΕ εξαρτάται από την Τουρκία προκειμένου να αναχαιτίσει τις μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη και ο Γιούνκερ είπε ότι αποδίδει ήδη αποτελέσματα.

Ωστόσο η Άγκυρα απείλησε χθες να φύγει από τη συμφωνία αν η 28μελής Ένωση δεν εκπληρώσει το δικό της μέρος της συμφωνίας του Μαρτίου, δηλαδή να χαλαρώσει τις απαιτήσεις βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ένωση.

«Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλες τις εναπομείνασες προϋποθέσεις έτσι ώστε η Επιτροπή να μπορεί να υιοθετήσει την πρότασή της τους επόμενους μήνες«, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη σύνοδο της ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ