Υπερδιπλασιάστηκε το πρώτο τρίμηνο του 2016 ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας καθώς οι υψηλότερες δαπάνες του κράτους και των νοικοκυριών και η αύξηση των επενδύσεων σε κατασκευές και αγαθά αντιστάθμισαν την υποχώρηση του εξωτερικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,7% το τρίμηνο μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ύστερα από ανάπτυξη 0,3% τους τρεις τελευταίους μήνες του 2015. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ρυθμό ανάπτυξης 0,6%.Στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι πλέον να αυξήσει τις επενδύσεις στην εκπαίδευση, στις υποδομές και στην καινοτομία, δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά την ανακοίνωση των άκρως θετικών στοιχείων.

«Η γερμανική οικονομία ξεκίνησε το 2016 σε μια καλή βάση… Η βιομηχανία κατέγραψε αύξηση της παραγωγής, η απασχόληση αυξάνεται αισθητά και το υψηλότερο εισόδημα των νοικοκυριών οδηγεί σε υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες», σημείωσε ο Γκάμπριελ.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ