Τα ΜΜΕ είχαν, έχουν και θα έχουν ενεργό ρόλο στο πρωταπριλιάτικο έθιμο των ψεμάτων. Έχουν γίνει σχεδόν όλων των ειδών οι φάρσες τέτοια μέρα από όλα σχεδόν τα Μέσα Ενημέρωσης του πλανήτη. Η καλύτερη, ωστόσο, φάρσα θεωρείται αυτή του BBC, το 1957. Η εκπομπή του πασίγνωστου τηλεοπτικού δικτύου ανακοίνωσε ότι χάρη σε έναν ήπιο χειμώνα, οι Ελβετοί αγρότες του χωριού Ticino μπορούσαν πλέον να κόψουν από τα δέντρα τους… μακαρόνια σπαγγέτι. Η ανακοίνωση αυτή μεταδόθηκε με ένα συνοδευτικό βίντεο στο οποίο οι αγρότες φαίνονται να μαζεύουν τα μακαρόνια από τα δέντρα.

Η εκπομπή προκάλεσε έκπληξη και θαυμασμό σε χιλιάδες τηλεθεατές, οι οποίοι «έσπαγαν» τα τηλέφωνα του τηλεοπτικού σταθμού θέλοντας να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τα συγκεκριμένα δέντρα, καθώς και τεχνικές για το πώς θα μπορέσουν να μεγαλώσουν τα δικά τους «μακαρονόδεντρα». 

Στην τελευταία ερώτηση μάλιστα, οι υπεύθυνοι του BBC απαντούσαν διπλωματικά: «Μπορείτε να βάλετε ένα ωμό μακαρόνι μέσα σε ένα τενεκεδάκι με χυμό τομάτας και να συνεχίσετε να ελπίζετε για το καλύτερο». 

Δείτε το σχετικό video:

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ