Δημόσιο κάλεσμα προς την Αθήνα, να απελάσει τους Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, απεύθυνε η Άγκυρα, διά στόματος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στο δίκτυο TRT Haber, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επισήμανε την ανάγκη να επιστρέψουν στην Τουρκία οι 8 αξιωματικοί, προκειμένου να δικαστούν από τα αρμόδια δικαστήρια.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και το αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης για έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που η Άγκυρα κατηγορεί ως εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν χρειάζονται χρόνια για την έκδοση του», είπε και συνέχισε: «Εάν θέλει κανείς να καθυστερήσει την υπόθεση της έκδοσης του Γκιουλέν, αυτό μπορεί να πάρει χρόνια, αλλά, εάν υπάρχει αποφασιστικότητα, μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προτείνει τη σύσταση επιτροπής που θα συζητήσει το θέμα της έκδοσης του Γκιουλέν, δήλωσε ο Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε αυτήν και προειδοποιώντας ότι στο μεταξύ δεν πρέπει να επιτραπεί στον Φετουλάχ Γκιουλέν να διαφύγει σε άλλη χώρα.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ