Η ιταλική γερουσία καταψήφισε την πρόταση μομφής του κινήματος «Πέντε Αστέρων» κατά της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι, με 96 γερουσιαστές να εκφράζονται υπέρ της πρότασης μομφής και 183 κατά.

Η πρόταση είχε κατατεθεί από το κόμμα των «Πέντε Αστέρων» με αναφορά σε συλλογική, πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Ρέντσι, σε ότι αφορά την πρόσφατη παραίτηση της υπουργού οικονομικής ανάπτυξης Φεντερίκα Γκουίντι.

Η πρώην υπουργός – τεχνοκράτης – φέρεται να ευνόησε τον σύντροφό της, ο οποίος είναι σύμβουλος πετρελαϊκών εταιριών, χάρη σε ειδική τροπολογία που εγκρίθηκε από την συμπολίτευση.

Ο Ματτέο Ρέντσι, παίρνοντας τον λόγο στην γερουσία, αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησής του, με ιδιαίτερη έμφαση στην έγκριση των θεσμικών αλλαγών και του νέου εκλογικού νόμου, ενώ πρόσθεσε ότι η τυχόν ενοχή πολιτικών ιθυνόντων αποδεικνύεται μόνον στο τέλος της κάθε δίκης, και όχι με την απλή αποστολή κλήσης σε απολογία.

Η γερουσία θα πρέπει να εκφραστεί και επί της πρότασης μομφής η οποία κατατέθηκε από την κεντροδεξιά, η οποία, όμως, θεωρείται πλέον απίθανο να υπερψηφισθεί.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ