Ο επικεφαλής των Iσπανών σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι θα δεχόταν να ηγηθεί συνομιλιών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για να σχηματίσει κυβέρνηση, αν ο βασιλιάς Φίλιππος του δώσει την εντολή μετά την ολοκλήρωση σήμερα ενός δεύτερου γύρου διαβουλεύσεων.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου αφού συναντήθηκε με τον βασιλιά, ο Σάντσεθ δήλωσε: «Θέλω να ανακοινώσω ότι το σοσιαλιστικό κόμμα και εγώ ο ίδιος είπαμε στον βασιλιά ότι είμαστε έτοιμοι … να προχωρήσουμε και να προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση ώστε να τερματισθεί το αδιέξοδο στην Ισπανική Δημοκρατία και στους θεσμούς της».

Ο Σάντσεθ δήλωσε επίσης ότι θα αρχίσει συνομιλίες με όλα τα κόμματα αν πάρει εντολή από τον βασιλιά, αν και δεν θα επιδιώξει ενεργά τη στήριξη δυνάμεων που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ο βασιλιάς Φίλιππος πρόκειται τώρα να συναντηθεί στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) με τον ασκούντα χρέη πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP), ο οποίος τον περασμένο μήνα αρνήθηκε να ζητήσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου επειδή δεν διέθετε επαρκή υποστήριξη για να την κερδίσει.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ