Μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαχάμπ σκότωσαν σήμερα 15 Σομαλούς στρατιώτες και ανακατέλαβαν μία πόλη στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, μόλις μία ημέρα μετά την κατάληψή της από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η ισλαμιστική οργάνωση που θέλει ν’ ανατρέψει την κυβέρνηση της Σομαλίας που έχει την υποστήριξη της Δύσης, υποστηρίζει ότι σκότωσε 32 στρατιώτες κατά την επίθεση.

Ωστόσο, δε στάθηκε δυνατό να γίνει αντικειμενικός προσδιορισμός του αριθμού των νεκρών στρατιωτών. Η Αλ Σαχάμπ συνηθίζει να “μεγαλώνει” τον αριθμό των απωλειών που προκαλεί στις κυβερνητικές δυνάμεις για προπαγανδιστικούς λόγους.

Η επίθεση των ανταρτών έγινε νωρίς σήμερα το πρωί, στην πόλη Ράνιργκουντ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 180 χλμ βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου.

Η Αλ Σαχάμπ χρησιμοποίησε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα προκειμένου να καταλάβει μία στρατιωτική βάση στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια, ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις με συνέπεια το θάνατο των στρατιωτών, αναφέρουν στρατιωτικές πηγές.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ