Τρία κουτάκια αναψυκτικών, συνδεδεμένα με ένα ή περισσότερα ηλεκτρικά καλώδια, εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο της Airbus κοντά στην Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

Oι αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση περίπου 200 εργαζομένων από τον χώρο, ενώ στο εργοστάσιο έσπευσαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα κουτάκια δεν ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες. Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η δικαστική αστυνομία, η οποία καλείται να καθορίσει αν επρόκειτο για κακόγουστη φάρσα.

Στο εργοστάσιο όπου βρέθηκαν τα αναψυκτικά με τα καλώδια γίνεται η συναρμολόγηση των καμπίνων των αεροσκαφών Airbus A330. Επίσης, τοποθετούνται τα καθίσματα, τα παράθυρα και οι ταπετσαρίες του εσωτερικού των αεροπλάνων.

Να σημειωθεί πως στον ιστότοπο του διαδικτυακού περιοδικού Dabiq του «Ισλαμικού Κράτους», δημοσιεύτηκε στις αρχές της εβδομάδας η φωτογραφία ενός αναψυκτικού που φέρεται ότι περιείχε την εκρηκτική ύλη με την οποία ανατινάχθηκε το ρωσικό αεροσκάφος Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου.

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ