Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη του Ανόβερο βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ο Μπαράκ Ομπάμα συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, στο πλαίσιο επίσκεψης στη μεγαλύτερη βιομηχανική έκθεση στον κόσμο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υποδέχτηκε το μεσημέρι το Αμερικανό πρόεδρο, ενώ οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν θέματα οικονομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Άνγκελα Μέρκελ και του Μπαράκ Ομπάμα είναι η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP). Για τους υπέρμαχους της συμφωνίας είναι μια ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ενώ για τους πολέμιους της αποτελεί μείωση των ευρωπαϊκών στάνταρ όσον αφορά την προστασία της γεωργίας και του περιβάλλοντος.

Οι πολιτικές συζητήσεις γίνονται στους Κήπους Χερενχόιζερ, όπου εδώ και δύο χρόνια επαναλειτουργεί ένα παλιό επιβλητικό παλάτι σε ρυθμό μπαρόκ. Τα οικονομικά θέματα θα συζητηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο του Ανοβέρου και φυσικά στην έκθεση.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ