Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Σολέας- Τροόδους, ύστερα από 5 μέρες, δήλωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου.

Επεσήμανε, ωστόσο ότι θα χρειαστούν περίπου 2 βδομάδες μέχρι να επιβεβαιωθεί η πλήρης κατάσβεσή της και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πλέον ο παραμικρός κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Επίσης, ο υπουργός δήλωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ζώνη ασφαλείας περιμετρικά. «Θα δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες σε συγκεκριμένες σημεία», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ιταλία για τη βοήθεια σε πτητικά μέσα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, δήλωσε πως χωρίς αυτή τη βοήθεια «θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτη η κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Τα πτητικά μέσα από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ιταλία θα παραμείνουν στην Κύπρο και τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τη Ρωσία για αποστολή αεροσκαφών.

Η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της δύο νεκρούς δασοπυροσβέστες και καμένη γη 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

«Η περιοχή επιθεωρείται συνεχώς από ελικόπτερο και όπου υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς αντιμετωπίζονται αμέσως», δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Νίκος Κουγιάλης.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ