«Θα παρέμβουμε στην Λιβύη μόνον έπειτα από αίτημα μιας νόμιμης κυβέρνησης, έπειτα από έγκριση του κοινοβουλίου της Ρώμης και με σεβασμό στα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη σημερινή παρέμβαση του στην Γερουσία.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι «οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν αποτελούν λύση» και θέλησε να υπενθυμίσει ότι «η Λιβύη έχει έκταση που είναι έξι φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Ιταλίας και οι ένοπλοι των διαφόρων φατριών και ομάδων ανέρχονται σε 200.000».

Σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά το μέλλον της Λιβύης «πρέπει να συμβαδίσουν η προσεκτική διαχείριση, το αίσθημα ευθύνης και η σταθερή προσέγγιση».

Ο Τζεντιλόνι υπογράμμισε επίσης ότι για την απελευθέρωση των δυο Iταλών εργαζομένων που είχαν απαχθεί στην Λιβύη, οι οποίοι κατάφεραν να επιστρέψουν στην Ιταλία την περασμένη Κυριακή έπειτα από οκτώ μήνες ομηρίας, η κυβέρνηση Ρέντσι δεν κατέβαλε λύτρα, παρά τα όσα ανέφερε ο Τύπος τις τελευταίες ημέρες.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ