Διακήρυξη με την οποία δεσμεύονται οι πόλεις τους να προωθήσουν συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής, υπέγραψαν στο Παρίσι , οι δήμαρχοι που συμμετέχουν στις εργασίες του Δικτύου των Πόλεων C40.

Με τη Διακήρυξη, την οποία υπέγραψε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κορυφώνονται οι εργασίες της Διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα, στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι δήμαρχοι, οι κυβερνήτες και οι επικεφαλής τοπικών κοινωνιών – αναφέρεται στη Διακήρυξη – δεσμεύονται να υποστηρίξουν σχέδια με μακροπρόθεσμους στόχους για την αλλαγή του κλίματος, όπως είναι η 100% μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η μείωση της τάξης του 80% στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, έως το 2050. Επίσης δεσμεύονται να βελτιώσουν περαιτέρω τη μεταξύ τους συνεργασία, όσο και τη συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, με τις εθνικές κυβερνήσεις, με τον ιδιωτικό τομέα και με την κοινωνία των πολιτών, για την υιοθέτηση κοινών προγραμμάτων για τις βέλτιστες λύσεις στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ