Τη γενναιοδωρία που έχουν δείξει οι αρχές και ο λαός της Τουρκίας προς τους Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια, τονίζει με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η Ύπατη Αρμοστεία εκτιμά ότι η Τουρκία εξακολουθεί να παρέχει πρόσβαση σε ανθρωπιστικές και ιατρικές περιπτώσεις, παρά την ολοένα και πιο περίπλοκη κατάσταση που επικρατεί στη βόρεια Συρία. Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας πως, δεδομένου του πρόσφατου εκτοπισμού από την επαρχία Χαλέπι της Συρίας και τις περιπτώσεις ακραίας ευαλωτότητας, η Ύπατη Αρμοστεία ενθαρρύνει τις αρχές να διασφαλίζουν ευρύτερη πρόσβαση στο τουρκικό έδαφος για όλους όσοι χρήζουν διεθνούς προστασίας, σε ευθυγράμμιση με την ισχύουσα εδώ και χρόνια πολιτική των ανοιχτών συνόρων της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία ήδη φιλοξενεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια Σύρους και έχει επωμιστεί τη μεγαλύτερη ευθύνη σε απόλυτους αριθμούς σε αυτή τη διεθνή ανθρωπιστική κρίση. Αν και η Ύπατη Αρμοστεία βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να παρέχει στήριξη στις αρχές, προκειμένου να διαχειριστούν και να βοηθήσουν τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες, υπάρχει ανάγκη για ακόμα περισσότερη στήριξη ώστε να καλυφθεί μια πληθώρα αναγκών. Ως εκ τούτου, καλεί επίσης τη διεθνή κοινότητα να αυξήσει άμεσα και ουσιαστικά τη στήριξη που παρέχει στην Τουρκία.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ