Ομάδες ακτιβιστών και καλλιτεχνών προσπαθούν μέσα από τη φρενίτιδα που προκάλεσε η κυκλοφορία του Pokemo Go να υπενθυμίσουν το αληθινό δράμα της Συρίας.

Το Διαδίκτυο κατακλύζεται σήμερα με φωτογραφίες παιδιών από τη Συρία, τα οποία κρατούν στα χέρια τους, δακρυσμένα Pokemon και ζητούν από τον κόσμο να τους σώσει. «Είμαι εδώ, έλα σώσε με», γράφουν τα χαρτιά που κρατούν τα παιδιά, ενώ σημειώνονται οι τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται. Όλα τους είναι σε διαφορετικές πόλεις της Συρίας.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από το Revolutionary Forces of Syria Media Office, ένα μέσο ενημέρωσης που στόχο έχει να διαδώσει τα μηνύματα των Συρίων κατά της εξουσίας του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και να τραβήξουμε την προσοχή του κόσμου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα παιδιά σε πολιορκημένες περιοχές και τα βάσανα του Συριακού λαού που επιτίθενται και σκοτώνονται από το καθεστώς Άσαντ και τους συμμάχους του», δήλωσε στο «Independent» εκπρόσωπος του Revolutionary Forces of Syria Media Office.

Χιλιάδες χρήστες σχολίασαν τη δημοσίευση ενώ παράλληλα κοινοποίησαν προσευχές για τα παιδιά.

 

 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ