Την προστασία της Αυστριαλιανής Ολυμπιακής ομάδας απέναντι στον ιό Ζίκα κατά τη διάρκεια των αγώνων στο Ρίο αναλαμβάνει η φαρμακευτική Starpharma σε συνεργασία με την δεύτερη εταιρεία παραγωγής προφυλακτικών στον κόσμο, Ansell.

Στην Ολυμπιακή ομάδα θα παραχωρηθούν αντιϊκά Dual Protect VivaGel προφυλακτικά.

Η αρχηγός της αποστολής της Αυστραλίας Kitty Chiller, αποδέχτηκε την προσφορά της φαρμακευτικής εταιρείας τονίζοντας: Η υγεία της ομάδας μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και η συνεργασία μας με τη Starpharma θα προσφέρει περισσότερη προστασία σε όλους στην ομάδα, και αυτή είναι μια λογική επιλογή απέναντι σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε στο Ρίο.

Εκτός από την κλασσική προστασία που προσφέρουν τα κοινά προφυλακτικά, στο λιπαντικό υγρό των συγκεκριμένων περιέχεται και ένα αντιϊκό gel, το οποίο αναπτύχθηκε για να εξουδετερώνει μια σειρά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως ο HIV, o HSV, και ο HPV.

Αν και ο ιός Ζίκα, που έχει εξελιχθεί σε επιδημία στη Βραζιλία, μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών, τον Μάρτο μια ομάδα επιστημόνων προειδοποίησε ότι οι άνδρες που διαγιγνώσκονται με τον ιό, οφείλουν να περιμένουν τουλάχιστον έξι μήνες πριν κάνουν σεξ χωρίς προστασία, καθώς ο ιός παραμένει ενεργός στο σπέρμα.

Πηγή: RT

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ