Για παραβίαση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε προχθές το βράδυ στη σύσκεψη του ΟΗΕ κατηγορεί τη Ρωσία και την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ η Σαουδική Αραβία, μέσω δήλωσης του υπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία και την Πολεμική Αεροπορία της συριακής κυβέρνησης ότι παραβιάζουν την εκεχειρία στη Συρία και είπε πως το Ριάντ συζητά το θέμα με τις διεθνείς δυνάμεις.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον δανό υπουργό Εξωτερικών Κρίστιαν Γένσεν στο Ριάντ, ο Τζουμπέιρ είπε πως θα υπάρξει «σχέδιο Β'» αν γίνει σαφές πως η κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και οι σύμμαχοί της δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την εκεχειρία, δεν έδωσε, όμως, περισσότερες λεπτομέρειες.

«Πιστεύω πως η συμμόρφωση με την εκεχειρία θα είναι ένας σημαντικός δείκτης κατά πόσον επιθυμούν σοβαρά να υπάρξει ειρηνική λύση στη συριακή κρίση η οποία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας μεταβατικής αρχής και τη μεταβίβαση της εξουσίας από τον Μπασάρ στο συμβούλιο αυτό», είπε ο Τζουμπέιρ. «Δεν υπάρχει θέση για τον Μπασάρ στη Συρία».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ