Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας, η χώρα θα δεχτεί 750 Σύρους πρόσφυγες μέσα στην επόμενη τριετία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Μάικλ Γούντχαουζ, 150 Σύροι πρόσφυγες θα γίνουν δεκτοί με βάση το υφιστάμενο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και άλλοι 600 στο πλαίσιο ενός επείγοντος σχεδίου φιλοξενίας.

«Όπως οι περισσότεροι Νεοζηλανδοί, η κυβέρνηση ανησυχεί για την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία και την Ευρώπη, η οποία έχει εμφανώς επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα», δήλωσε σήμερα ο Γούντχαουζ.

«Για τον λόγο αυτό, θα υποδεχτούμε 150 Σύρους πρόσφυγες στο πλαίσιο της υπάρχουσας, ετήσιας ποσόστωσης των 750 για το διάστημα 2015/16. Επιπλέον, θα δεχτούμε άλλους 100 αυτό το οικονομικό έτος και άλλους 500 για τα επόμενα δύο οικονομικά έτη».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας Τζον Κέι δήλωσε ότι το έκτακτο αυτό σχέδιο υποδοχής προσφύγων θα κοστίσει στη χώρα περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια κι ότι επί του παρόντος η Νέα Ζηλανδία δεν μπορεί να επενδύσει μεγαλύτερο ποσό.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ