Μία καλύτερη ζωή θα μπορούν να αναζητήσουν στις ΗΠΑ 10.000 πρόσφυγες από τη Συρία με το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου να προετοιμάζει το έδαφος για την άφιξη και διαδικασία ενσωμάτωσής τους τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o Μπαράκ Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για να δεχτούν οι ΗΠΑ 10.000 πολίτες που έχουν αφήσει τα σπίτια τους για να γλιτώσουν τη φρίκη του πολέμου στην χώρα του Μπασάρ αλ Άσαντ. Από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία, το 2011, συνολικά 1500 Σύροι έχουν διαβεί το κατώφλι των ΗΠΑ ωστόσο, με βάση τις δραματικές εξελίξεις στην μεταναστευτική κρίση, ο Αμερικανός πρόεδρος ευαισθητοποιήθηκε, αναλαμβάνοντας δράση.

«Γνωρίζουμε ποιο είναι το εύρος του προβλήματος. Είναι σημαντικό αφού εκατομμύρια άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας της βίας», διευκρίνισε ο Τζος Ερνεστ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Reuters, η διαδικασία εγκατάστασης δεν θα είναι σύντομη, αφού για τις ΗΠΑ προέχει πάνω απ’ όλα η εθνική ασφάλεια και θα απαιτηθούν εξονυχιστικοί έλεγχοι για όποιον πατήσει το έδαφος των ΗΠΑ.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ