Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η γαλλική αστυνομία φωτογραφία ενός τρίτου δράστη, μίας από τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στις 13 Νοεμβρίου στο Σταντ ντε Φρανς, καλώντας παράλληλα για μαρτυρίες.

3os kamikazi parisi gallia

 

Ο βομβιστής αυτός ανατινάχθηκε κοντά στην πύλη H του σταδίου, σύμφωνα με ανακοίνωση των ερευνητών της Παρασκευή. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως ο εν λόγω βομβιστής είχε καταγραφεί στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο, ταυτόχρονα με έναν άλλο καμικάζι, η φωτογραφία του οποίου έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα από την γαλλική αστυνομία, αλλά δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί η ταυτότητά του.

Υπενθυμίζεται πως μόνο ένας από τους τρεις τρομοκράτες των επιθέσεων στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς έχει αναγνωρισθεί, ο 20χρονος Γάλλος και κάτοικος Βελγίου, Μπιλάλ Χάντφι.

Κατά την καταγραφή του στην Ελλάδα μεταξύ των υπολοίπων προσφύγων και μεταναστών, ο άνδρας τον οποίο αφορά η νέα έκκληση της γαλλικής αστυνομίας, είχε παρουσιαστεί με συριακό διαβατήριο με το όνομα Μοχάμαντ αλ-Μαχμόντ, σύμφωνα με πηγή των ερευνών.

Ο εν λόγω καμικάζι αλλά και ένας ακόμη ο οποίος ανατινάχθηκε στην πύλη D κατά τη διάρκεια του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας, στη συνέχεια πήραν μαζί το πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά στις 8 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις της γαλλικής αστυνομίας, οι δύο δράστες ακολουθώντας τον δρόμο των προσφύγων, πήραν τον δρόμο της Σερβίας.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ