Η Δανία σταμάτησε τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Γερμανία ενώ η αστυνομία έκλεισε έναν αυτοκινητόδρομο προκειμένου να αποτρέψει τους πρόσφυγες να μετακινηθούν βόρεια προς τη Σουηδία.

Η αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου Ε45 -πέρασμα ζωτικής σημασίας για τη μεταφορών ανθρώπων και αγαθών ανάμεσα στη Σουηδία και τη Γερμανία- όταν περίπου 300 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ξεκίνησαν το ταξίδι προς τη Σουηδία με τα πόδια.

Η αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, προσπάθησε να τους μεταπείσει καθώς όπως τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας είναι πολύ κακή ιδέα να περπατήσεις στον αυτοκινητόδρομο ενώ έθεσε το θέμα και στην κρατική επιχείρηση των σιδηροδρόμων ώστε να σταματήσουν όλα τα δρομολόγια ανάμεσα στη Γερμανία και τη Δανία.

Πολλοί πρόσφυγες δε θέλουν να καταγραφούν στη Δανία εξαιτίας της αυστηρής πολιτικής που εφαρμόζει η κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες θέλουν να πάνε στη Σουηδία, αλλά φυσικά δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ