Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις δήλωσε ότι η Ρουμανία μπορεί να δεχθεί 1785 μετανάστες εθελοντικά για να βοηθήσει να αποφορτιστεί η πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το κύμα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, αλλά είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε υποχρεωτική ποσόστωση στην κατανομή των μεταναστών.

«Πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα με ηρεμία και υπευθυνότητα και να είμαστε αλληλέγγυοι με χώρες που έχουν μεγάλο αριθμό προσφύγων. Δεν νομίζω ότι η λύση είναι οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις», ανέφερε ο κ. Γιοχάνις.

«Εμείς δεν είμαστε στο χώρο Σένγκεν και οι μετανάστες πρέπει να εκπληρώνουν κάποιους όρους αν θέλουν να εισέλθουν στη Ρουμανία» τόνισε.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ρουμανίας βρίσκουν σύμφωνο και τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, όπου δήλωσε ότι η Ρουμανία δεν συμφωνεί με την υποχρεωτική ποσόστωση στην κατανομή προσφύγων.

«Ο πρόεδρος είπε ότι η Ρουμανία μπορεί τώρα να δεχθεί 1785 μετανάστες. Αυτός είναι ο αριθμός που μπορούμε να διαχειριστούμε και είμαι ικανοποιημένος που έχουμε κοινή θέση» ανέφερε ο κ. Πόντα.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ