Ανησυχία μπροστά στο ενδεχόμενο η Βρετανία να βρεθεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου υπερισχύσει το αίτημα για έξοδο, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γκόρντον Μπράουν.

«Εάν εμείς, οι Βρετανοί, αποφασίσουμε να απομακρυνθούμε από τους πιο κοντινούς μας γείτονες, εάν αρνηθούμε να συνεργασθούμε με οικονομικά πρόσωπα κι άλλους, πολύ ζωτικούς για το μέλλον μας, εάν αρνηθούμε στους νέους τη δυνατότητα να καταστρώνουν σχέδια, τι είδους μήνυμα θα εκπέμψουμε στον κόσμο για το είδος του κόσμου που θέλουμε να οικοδομήσουμε;», δήλωσε ο Μπράουν κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του στο Λονδίνο.

«Με τη δύναμη των κοινών μας προσπαθειών, μπορούμε να υλοποιήσουμε πολύ περισσότερα πράγματα από κοινού απ’ όσα θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε μόνοι μας», πρόσθεσε.

Οι Βρετανοί καλούνται στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου ν’ αποφασίσουν εάν η χώρα τους θα παραμείνει μέλος της ΕΕ, ή όχι. Έναν μήνα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, το στρατόπεδο των υπέρμαχων της παραμονής προηγείται σαφώς εκείνου του Brexit (55% έναντι 45%), σύμφωνα με τον μέσο όρο των έξι τελευταίων σφυγμομετρήσεων που πραγματοποίησε ο ιστότοπος What UK Thinks.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ