«Φαίνεται ως εισαγόμενη τρομοκρατία, αλλά εκείνοι οι οποίοι διαπράττουν αυτές τις πράξεις γεννήθηκαν στην Ευρώπη, πέρασαν από τα σχολεία μας και έλαβαν ενεργά μέρος στην κοινωνική μας ζωή. Δίνουν την εντύπωση μόνο ότι έρχονται από αλλού, ενώ είναι από δω» είπε o Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σε κοινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», την ιταλική «La Repubblica», την ισπανική «El País», τη βελγική «Le Soir», τη γαλλική «Le Figaro» και τις ελβετικές «La Tribune de Genève» και «Der Tagesanzeiger».

Στο ερώτημα αν έχει αποτύχει η ενσωμάτωσή τους, ο πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε ότι  «καμιά από τις χώρες της ΕΕ δεν υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής στο θέμα της ενσωμάτωσης».

Ο πρόεδρος της εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ στην μακροσκελή συνέντευξη του, αναφέρεται στην κριτική που άσκησε και η Γαλλία, για κενά ασφαλείας στο Βέλγιο, τονίζοντας: «Το Βέλγιο δεν πρέπει να δέχεται μαθήματα από κανέναν για την καταπολέμηση της τζιχάντ».

Μνημονεύοντας ειδικά τη νεολαία του Βελγίου, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ τονίζει ότι «αξίζουν συγχαρητήρια  στους νέους, στην πυροσβεστική, στην αστυνομία, στους πολίτες. Οι Βέλγοι μπορούν να είναι υπερήφανοι σήμερα, και δεν είναι αρκετά συχνά».

Πηγή: ert.gr

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ