Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων στη Γερμανία ζήτησε να περιοριστεί ο αριθμός των προσφύγων που εισέρχονται στη χώρα, καθώς, όπως εξήγησε, προέρχονται από κουλτούρες στις οποίες το μίσος και η μισαλλοδοξία είναι βασικά στοιχεία.

«Αργά η γρήγορα θα αναγκαστούμε να θέσουμε ανώτατα όρια», δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Γιόζεφ Σούστερ μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt, ενώ τάχθηκε υπέρ και της ελεγχόμενης εισόδου προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο πολλοί πρόσφυγες φεύγουν από την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους και επιθυμούν να ζήσουν με ειρήνη και ελευθερία, παράλληλα όμως προέρχονται από κουλτούρες στις οποίες το μίσος και η μισαλλοδοξία είναι βασικά στοιχεία.

«Μην σκέφτεστε μόνο τους εβραίους, σκεφτείτε την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών ή τη στάση τους απέναντι στους ομοφυλόφιλους», πρόσθεσε.

Ο Σούστερ σχολίασε ότι για αυτό ευθύνεται λιγότερο η μουσουλμανική θρησκεία και κυρίως το γεγονός ότι οι πολλοί αιτούντες άσυλο προέρχονται από αραβικές χώρες.

Αν η κατάσταση συνεχίσει ως έχει «η μετάδοση των αξιών μας θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη», τόνισε ο Σούστερ, όμως για τις εβραϊκές κοινότητες η επιτυχημένη ενσωμάτωση των προσφύγων είναι σημαντική.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ