Σε φυλάκιση οχτώ μηνών καταδικάστηκε η 87χρονη Γερμανίδα Ούρσουλα Χάβερμπεκ, κατηγορούμενη για άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Η Χάβερμπακ κρίθηκε ένοχη καθώς έγραψε ένα γράμμα τον δήμαρχο του Ντετμολντ, υποστηρίζοντας ότι «είναι προφανές ότι το Άουσβιτς δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα στρατόπεδο εργασίας». Την επιστολή έγραψε με αφορμή τη δίκη του Ρέινολντ Χάνινγκ, ενός πρώην φρουρού του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η γυναίκα αυτή καταδικάζεται για τις ανιστόρητες θέσεις της, καθώς η άρνηση της εξουδετέρωσης των Εβραίων κατά την ηγεμονία του Χίτλερ, είναι παράνομη στη Γερμανία και μπορεί να επισύρει ποινή, έως και 5 ετών. Οι ποινές της περιλαμβάνουν δύο χρηματικά πρόστιμα, αλλά και μια ακόμη φυλάκιση με αναστολή. Στην τελευταία της δίκη υποστήριξε ότι το Ολοκαύτωμα είναι «το μεγαλύτερο και πιο μακροχρόνιο ψέμα στην ιστορία».

Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ είναι φίλη της Γκούντρουμ Μπούρβιτζ, της κόρης του Χάινριχ Χίμλερ, του διαβόητου επικεφαλής των Ες-Ες.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ