Περαιτέρω κυρώσεις ενάντια στη Βόρεια Κορέα καλεί η Γαλλία την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει, με αφορμή τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου αυτή τη φορά από υποβρύχιο, που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει μια σθεναρή στάση και μια ενωμένη αντίδραση, ώστε η Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις προκλήσεις στις οποίες προβαίνει«, ανέφερε με ανακοίνωση του ένας εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Συγκεκριμένα, η Γαλλία καλεί την ΕΕ να επιβάλει μονομερώς επιπλέον κυρώσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ, σημειώνοντας πως αν επιβεβαιωθεί η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, αυτή θα αποτελεί μια νέα παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας KCNA μετέδωσε σήμερα πως η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, την οποία επιθεώρησε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία, πραγματοποιήθηκε με «μεγάλη επιτυχία» που έδωσε στη χώρα «ακόμη ένα μέσο για μια ισχυρή πυρηνική επίθεση».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ