Σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρντ Καζνέβ, 622 συλλήψεις (διπλάσιες από πέρσι) έγιναν από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου, τουλάχιστον 368 εκ των συλληφθέντων προφυλακίστηκαν.

«Οι συγκεκριμένοι αριθμοί δείχνουν την μεγάλη αποτελεσµατικότητα του έργου που επιτελούν οι υπηρεσίες ασφαλείας», σημειώνει η ανακοίνωση.

Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη Γαλλία κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Από το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία διαρκεί έως το Φεβρουάριο και οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει έρευνες σε 2.235 σπίτια, συλλαμβάνοντας 232 ανθρώπους, ανακαλύπτοντας 334 όπλα, είχε ανακοινώσει ο Καζνέβ στις 2 Δεκεμβρίου.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ