Στις σιδηροτροχιές του σταθμού της Φρανκφούρτης αλυσοδέθηκαν σήμερα διαδηλωτές, με στόχο να εμποδίσουν την αναχώρηση ενός τρένου, στο οποίο επέβαινε η υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας, η οποία ταξίδευε για το Παρίσι όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο για το Κλίμα, σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς και περισσότερα από 30 στελέχη του υπουργείου ταξίδευαν με τρένο από το Βερολίνο με κατεύθυνση το Παρίσι, όπου αναμένεται να ξεκινήσει αύριο η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Ειδικότερα, τη στιγμή που η αμαξοστοιχία έκανε στάση στον κεντρικό σταθμό της Φρανκφούρτης, δύο διαδηλωτές αλυσοδέθηκαν στις σιδηροτροχιές μπροστά από το τρένο, ενώ άλλοι κατέβηκαν με σχοινιά στην οροφή του βαγονιού.

Οι αρχές χρειάστηκαν περίπου 2 ώρες ώστε να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από τις ράγες,ενώ στη συνέχεια το τρένο συνέχισε την πορεία του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος τύπου, 6 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Το περιστατικό απέφυγε να σχολιάσει ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, ενώ νωρίτερα σήμερα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ υπογράμμισε σε δηλώσεις της την υψηλή σημασία σε μακροπρόθεσμο επίπεδο της παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα για τη Γερμανία.

Σημειώνεται πως η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής στο Παρίσι έχει ως στόχο να ανοίξει το δρόμο για την απεξάρτηση της παγκόσμιας κοινότητας από τα ορυκτά καύσιμα.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ