Η Ισπανία ετοιμάζεται να εισάγει το φόρο διανυκτέρευσης, ένα φόρο τον οποίο θα καταβάλει όποιος επισκέπτεται τη χώρα.

Η νέα χρέωση για τους τουρίστες θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και θα πρέπει όλοι οι τουρίστες να καταβάλλουν το φόρο ανεξαρτήτως του εάν είχαν κλείσει το πακέτο διακοπών τους πριν την ανακοίνωσή του.

Ο φόρος έχει αποφασισθεί ότι θα εισαχθεί θα επιβληθεί ως εξής: Για ξενοδοχεία από 1 έως 3 αστέρια ο φόρος διανυκτέρευσης ανέρχεται σε 1 ευρώ το άτομο το βράδυ, ενώ σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων ο φόρος θα είναι 2 ευρώ το βράδυ. Φόρο διανυκτέρευσης θα πληρώνουν όσοι διαμένουν σε ξενοδοχεία στις Βαλεαρίδες νήσους, δηλαδή στη Μαγιόρκα, την Ιμπιζα, τη Φορμεντέρα και τη Μενόρκα.

Σημειώνεται ότι φόρο διανυκτέρευσης δεν θα καταβάλλουν μόνο όσοι μένουν σε ξενοδοχεία αλλά και όσοι επιλέγουν για τη διαμονή τους βίλες, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ηδη η ανακοίνωση της επιβολής του εν λόγω φόρου έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι στο εσωτερικό της χώρας αλλά σε άλλες, όπως η Βρετανία με τη Μetro να αναφέρει ότι οι οικογένειες των Βρετανών που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές του στα εν λόγω νησιά είναι έξαλλες κάνοντας λόγω για «απληστία» και άλλα παρόμοια.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ