Στη διαμάχη της Eυρωζώνης και του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναφέρεται η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γνωρίζει πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά δεν θέλει να μιλάει γι’ αυτό πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές.
Η εφημερίδα σε ρεπορτάζ της από το Λουξεμβούργο καταγράφει την «έκρηξη» του κ. Σόιμπλε και την έντονη διένεξη του με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση ή όχι του ελληνικού χρέους.

Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών ερμηνεύει τη συμφωνία του Μαΐου ως εξής: η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία το ΔΝΤ θεωρεί προϋπόθεση για την περαιτέρω συμμετοχή του στο πρόγραμμα βοήθειας, θα συζητηθεί το 2018, μετά τις γερμανικές εκλογές.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε επομένως την έκπληξή του για τις δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή του ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον.
Ο κ. Λίπτον είχε ανακόψει προηγουμένως τις προσδοκίες των χωρών της Ευρωζώνης τονίζοντας ότι «το Ταμείο θα αποφάσιζε μέχρι το τέλος του χρόνου την παραμονή του στο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα».

Ο Γερμανός σχολιαστής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «από τη μια η κατάσταση στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο μαύρη όσο την παρουσίαζε το οικονομικό συμβούλιο του CDU αλλά ούτε και τόσο άψογη, όσο την παρουσιάζει η Κομισιόν».

Γεγονός είναι πάντως ότι η Ελλάδα έχει κάνει προόδους.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι στόχος του Σόιμπλε είναι να κρατήσει την ελληνική υπόθεση χαμηλά και δεν θέλει να μιλά για το χρέος πριν τις γερμανικές εκλογές.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ