Νέες «μεγάλης κλίμακας επιθέσεις» στην Ευρώπη ετοιμάζει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την Europol.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναπτύξει «μία νέα επιχειρησιακή ικανότητα για την πραγματοποίηση νέας εκστρατείας με μεγάλης κλίμακας επιθέσεις» επικεντρωμένες στην Ευρώπη, προειδοποίησε ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Κέντρου κατά της Τρομοκρατίας.

Στην έκθεση της Europol που παρουσίασε ο Γουέινραϊτ, αναφέρεται ότι το Ισλαμικό Κράτος «προετοιμάζει νέες επιθέσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ και ιδιαίτερα στη Γαλλία», αναφέρεται σε έκθεση που παρουσίασε ο διευθυντής της Europol.

Στο Λονδίνο, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το τελευταίο βίντεο του ΙΚ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το οποίο περιέχει δηλώσεις εννέα ατόμων που συμμετείχαν στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και στο οποίο διατυπώνεται απειλή κατά της Βρετανίας.

«Εξετάζουμε το τελευταίο αυτό βίντεο προπαγάνδας, μία ακόμη ενέργεια μίας αποκρουστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που βρίσκεται σαφώς σε παρακμή και υποχώρηση«, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ