Η Τουρκία, περιοχές της οποίας στα σύνορα με τη Συρία υφίστανται επιθέσεις με ρουκέτες οι οποίες αποδίδονται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), είναι έτοιμη να αναπτύξει στρατεύματα στη συριακή επικράτεια «εάν είναι αναγκαίο» σε «αυτοάμυνα», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε μια συνέντευξή του που μετέδωσε σήμερα Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα του Κατάρ.

«Εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, θα στείλουμε χερσαίες δυνάμεις. Είμαστε έτοιμη να λάβουμε όλα τα μέτρα για να αμυνθούμε, στο εσωτερικό της Τουρκίας όπως και στο εξωτερικό», ανέφερε ο Νταβούτογλου στη συνέντευξή του στο αλ Τζαζίρα.

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, η Τουρκία έχει την απαραίτητη «νομιμοποίηση» για να προχωρήσει σε μονομερή ανάληψη δράσης στη Συρία, για «να αμυνθεί», όμως «προτιμούμε πάντοτε (να υπάρχει) μια διεθνής συναίνεση», καθώς το ΙΚ είναι «ένα ζήτημα που απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο».

Η Τουρκία είχε ήδη αναφερθεί στο ενδεχόμενο μιας χερσαίας επέμβασης στο συριακό έδαφος στο παρελθόν, χωρίς όμως να κάνει λόγο περί μονομερούς δράσης.

Κράτος-μέλος του NATO και του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ, η Τουρκία μοιάζει να κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς που εξαπολύει στη βόρεια Συρία, έπειτα από μια σειρά πολύνεκρων επιθέσεων στη δική της επικράτεια.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ