Η συριακή αντιπολίτευση δηλώνει πρόθυμη να συμμετάσχει σε απευθείας διαπραγματεύσεις με το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, εφόσον σημειωθεί πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη.

Οι συνομιλίες αυτές, υπό την αιγίδα του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα γίνονται «εκ του σύνεγγυς», δηλαδή οι αντιπροσωπείες δεν συναντιούνται μεταξύ τους, αλλά διαδέχονται η μία την άλλη σε μια αίθουσα του Μεγάρου των Εθνών.

«Είμαστε έτοιμοι, στο επόμενο στάδιο, να συμμετάσχουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις με το καθεστώς, όπως είχε γίνει στις συνομιλίες της Γενεύης 2», είπε ο εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HCN)Σάλεμ αλ Μέσλετ, στην οποία μετέχουν οι κυριότερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης. Όμως, επισήμανε ότι επαφίεται στον ντε Μιστούρα να λάβει αυτήν την απόφαση. «Δεν είμαστε κατά των απευθείας διαπραγματεύσεων αλλά γνωρίζετε ότι ο ντε Μιστούρα αποφάσισε να ξεκινήσουμε με εκ του σύνεγγυς συνομιλίες», πρόσθεσε.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ