Ένοπλοι άνδρες πραγματοποίησαν επίθεση χθες εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τρόφιμα στο νότιο Μαλί, με αποτέλεσμα 4 από τους δράστες και 2 στρατιώτες να σκοτωθούν.

Η αυτοκινητοπομπή μετέφερε τρόφιμα σε εκτοπισμένους από τις συγκρούσεις και την ανασφάλεια που επικρατεί στη χώρα. Τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν και τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Άλλη στρατιωτική πηγή, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε πως δύο στρατιώτες και δύο ενόπλοι σκοτώθηκαν στην επίθεση που συνέβη σε απόσταση 70χλμ από το Τιμπουκτού.

«Πολεμώντας σθεναρά, οι ένοπλες δυνάμεις του Μαλί (FAMA) σκότωσαν τέσσερις τρομοκράτες και τραυμάτισαν τρεις», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Νοτιότερα στην χώρα, ένοπλοι άνδρες εξαπέλυσαν επίθεση στο χωριό Ντιούρα στην κεντρική περιοχή Μόπτι, σύμφωνα με το υπουργείο.

«Ένοπλοι άνδρες εισήλθαν στην περιοχή στρέφοντας παντού τα πυρά τους», δήλωσε ο Ντιαράν Κονέ, εκπρόσωπος του υπουργείου, σημειώνοντας πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την επίθεση.

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ