Τουλάχιστον εννέα άτομα σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που έπληξε χθες την νοτιοδυτική Ιαπωνία.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επαρχία Κουμαμότο, στο νησί Κιούσου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα. Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει 350 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε από την κατάρρευση κτηρίου, ενώ πάνω από 400 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Κυόντο, περίπου 44.000 άτομα έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους ενώ πάνω από 100 μετασεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί από τον αρχικό σεισμό, ο οποίος έγινε λίγο πριν τις 9:30 μ.μ. (τοπική ώρα).

«Θα κάνουμε τα πάντα δυνατά και θα συνεχίσουμε με τις επιχειρήσεις διάσωσης και ανεύρεσης θυμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας», είπε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε στους δημοσιογράφους.

Πλάνα της δημόσιας τηλεόρασης NHK έδειχναν πυροσβέστες να μάχονται μια φωτιά σε κτήριο στο Μασίκι, μια κωμόπολη 34.000 ατόμων κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Περίπου 16.500 σπίτια μέσα και γύρω από την κωμόπολη έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτροδότησης Kyushu Electric Power.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ