Ο Λευκός Οίκος επέκρινε σήμερα Πέμπτη τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές της Τουρκίας χειρίζονται θέματα που αφορούν τα μέσα ενημέρωσης, έπειτα από μια σειρά κινήσεων που θεωρήθηκε πως πλήττουν την ελευθεροτυπία, συμπεριλαμβανομένης της κατάσχεσης της Zaman, της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ επισήμανε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι «προβληματισμένη» διότι οι τουρκικές αρχές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες με σκοπό να «κλείσουν» ή να «επέμβουν στην έκδοση» διαφόρων μέσων ενημέρωσης.

«Δεν θα έπρεπε να προχωρά κανείς σε αλλαγές στην αίθουσα σύνταξης ή στην πολιτική δημοσίευσης ενός ειδησεογραφικού οργανισμού», έκρινε ο Έρνεστ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών που είναι διαπιστευμένοι στον Λευκό Οίκο.

«Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να εγγυηθεί τον πλήρη σεβασμό των ορθών διαδικασιών και της ίσης μεταχείρισης βάσει του νόμου», τόνισε ο Έρνεστ και πρόσθεσε ότι «σε μια δημοκρατική κοινωνία, η έκφραση διαφωνίας θα όφειλε να ενθαρρύνεται, όχι να φιμώνεται».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ