Οι αρχές της Γερμανίας εντόπισαν τη σωρό ενός πρόσφυγα μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Ροζενγκάρτεν, το βράδυ της Τρίτης.

Τριάντα άνθρωποι περίπου ανάμεσά τους 20 πρόσφυγες, βρίσκονταν στο κέντρο την ώρα της πυρκαγιάς ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία τα κίνητρα δεν ήταν ρατσιστικά.

Ένας γερμανός πολίτης φέρεται ως αγνοούμενος, όμως η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν το πτώμα που βρέθηκε στο κτίριο ανήκε σε αυτόν.

Η Γερμανία βρίσκεται σε απόγνωση κάθε φορά που ξεσπά πυρκαγιά σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, καθώς πυρκαγιές που αποδίδονται στην ακροδεξιά έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες με την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα.

Μέχρι τώρα και παρά το ότι οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών σημειώνουν σταθερή αύξηση, δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος που να αποδίδεται σε ακροδεξιές ομάδες.

Πολλές περιπτώσεις δολοφονιών σε κέντρα υποδοχής και θάνατοι σε τυχαίες πυρκαγιές έχουν καταγραφεί, καθώς ορισμένα κέντρα υποδοχής είναι υπερπλήρη λόγω μιας εισροής χωρίς προηγούμενο προσφύγων στη Γερμανία.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ