Νέα, αξιοπρόσεκτη σύλληψη γαστρονομικού περιβάλλοντος από τον Μεξικανό σεφ Αλφόνσο Καδένας και τον αρχιτέκτονα Ιγνάσιο Καδένας: Ένα grillhouse στη Μπάχα Καλιφόρνια, του οποίου η επωνυμία παραπέμπει, με ισπανοαμερικανικό χιούμορ, σε ένα όχι και τόσο ελκυστικό όνομα για ψησταριά.

Καπνισμένα υποστηρίγματα, ξύλο και γυμνό ατσάλι συνθέτουν το εσωτερικό ντεκόρ. Πέντε μεγάλοι πάγκοι για τους συνδαιτυμόνες. Η κουζίνα, ανοιχτή σε κοινή θέα. Στο μέσον της, η πυροστιά, το γκριλ. Στους τοίχους, 6.300 κούτσουρα. Ζέστη. Καπνίλα (λίγη). Κοψίδια. Τα πάντα αποτίουν φόρο τιμής στο πιο ζεστό από τα τέσσερα στοιχεία: τη φωτιά. «I am the God of Hellfire», στην κυριολεξία.

Πόσο μεγάλη η απόσταση από την αισθητική προσέγγιση των δύο αδελφών στο άλλο ρεστοράν τους (στη Γκουανταλαχάρα, αυτή τη φορά)! Στο «Κόκκαλο», οι τοίχοι είναι ασπροβαμμένοι, οι ξύλινες επιφάνειες από ανοιχτόχρωμο ξύλο, πάμπολλα διακοσμητικά κόκαλα. Οι εμπνεύσεις των δύο αδελφών από το Μεξικό αξίζουν, το λιγότερο, ένα μπράβο!



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας