Σύμφωνα με βελγικά μέσα επικοινωνίας, επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν εξελίξει στην Grand Place, στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών. Οι δρόμοι της γύρω από την πλατεία είναι αποκλεισμένοι, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το αν πρόκειται για επιχείρηση καταδίωξης τρομοκρατών.

Παράλληλα, η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωση πως «πολλές επιχειρήσεις διεξάγονται εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής», καλώντας να μη γίνεται στις τοποθεσίες όπου λαμβάνουν χώρα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ζήτησε «από τα μέσα ενημέρωσης να μην σχολιάζουν απευθείας τις εν εξελίξει ενέργειες της αστυνομίας, αναφέροντας, για παράδειγμα, τοποθεσίες», προσθέτοντας πως η γενική εισαγγελία «θα δώσει συνέντευξη Τύπου όταν όλα θα έχουν τελειώσει».

Σημειώνεται πως κάποιες δημόσιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι αύριο θα είναι δυνατό για τους εργαζόμενους να δουλέψουν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα ευρωπαϊκά όργανα θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, ωστόσο με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ