Τη χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 25 εκατ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την περαιτέρω στήριξη του έργου των ελληνικών αρχών.

Οι πρόσθετοι αυτοί πόροι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να στηρίξουν την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και το πρόγραμμα επείγουσας μετεγκατάστασης.

Η χρηματοδότηση παρέχεται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και θα επιτρέψει την αποστολή πρόσθετων εμπειρογνωμόνων και διερμηνέων, καθώς και τη δημιουργία κινητών γραφείων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης για την επεξεργασία αιτήσεων ασύλου.

«Οι Οργανισμοί της Ε.Ε. διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την επιτόπια υποστήριξη των ελληνικών αρχών. Η Επιτροπή στηρίζει αυτές τις ενέργειες μέσω χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης. Καλώ τα κράτη μέλη να διαθέσουν γρήγορα το αναγκαίο προσωπικό και να ενισχύσουν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης . Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

 

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ