Στη διάψευση όσων αναφέρουν ότι υπάρχει επιβράδυνση των συνομιλιών για το Κυπριακό λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, στις 23 Μαΐου, προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας δήλωση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ουάσιγκτον,  σύμφωνα με την οποία θα υπάρξει επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από τον ερχόμενο Μάιο και συνολική διευθέτηση έως το τέλος του χρόνου.

«Όσοι ισχυρίζονται πως υπάρχει επιβράδυνση λόγω των εκλογών, το κάνουν για να καλύψουν τις δικές τους θέσεις, οι οποίες είναι κάθετα αντίθετες με τις αρχές δικαίου», απάντησε ο κ. Αναστασιάδης σε ερώτηση εάν η αναφορά του Τούρκου προέδρου υποδεικνύει ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις μέχρι τις εκλογές.

Αναφορικά με την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι πρόκειται για επιτυχία, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. «Αλίμονο αν δεν διδαχθήκαμε από τα λάθη μας και επανέλθουμε σε πολιτικές που θα τις υπαγορεύει ο λαϊκισμός αντί ο ορθολογισμός» είπε χαρακτηριστικά.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ