Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο της Τουλούζης στη νότια Γαλλία, το πρωί της Τετάρτης, για να γίνει επιθεώρηση για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε η μεθοριακή αστυνομία, καθώς η Γαλλία βρίσκεται στην κατάσταση υψίστου συναγερμού Vigipirate, την επομένη των φονικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν στην περιοχή του αεροδρομίου ανέβαζαν στο Twitter φωτογραφίες που έδειχναν επιβάτες να βρίσκονται συγκεντρωμένοι μπροστά από το κύριο κτίριο των αναχωρήσεων και των αφίξεων.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που επρόκειτο να ταξιδέψει δήλωσε ότι το κύριο κτίριο του αεροδρομίου εκκενώθηκε σε δύο φάσεις από τις 07:00 τοπική ώρα και όλος ο κόσμος εξακολουθούσε να βρίσκεται έξω από αυτό λίγο μετά τις 08:00.

«Προχωρούμε σε μια επιθεώρηση για λόγους ασφαλείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της μεθοριακής αστυνομίας χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Την Τρίτη, 22 Μαρτίου, οι Βρυξέλλες συγκλονίστηκαν από τρεις εκρήξεις, οι δύο στο διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και η τρίτη σε σταθμό του μετρό, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 34 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 200. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ