Ο στόχος να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα της Ισπανίας που όρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Μαδρίτη, αποφασίζοντας παράλληλα να μην της επιβάλει πρόστιμο για δημοσιονομική παρέκκλιση, είναι «εφικτός», τόνισε με εμφανή ικανοποίηση σήμερα Τετάρτη ο Ισπανός υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίνδος.

«Έχουμε ένα νέο πρόγραμμα για μείωση του ελλείμματος, που προβλέπει ότι τον επόμενο χρόνο πρέπει να το μειώσουμε για να πλησιάσουμε το (όριο του) 3%», είπε ο ντε Γκίνδος μιλώντας σε δημοσιογράφους. Η μείωση αυτή είναι «πρέπουσα», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας, που η Μαδρίτη προβλέπει ότι θα είναι περί το 2,5%, θα επιτρέψει την επίτευξη του στόχου.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, που έλεγε εξαρχής ότι ήταν πεπεισμένος ότι οι Βρυξέλλες δεν θα επέβαλαν πρόστιμο στην Ισπανία, εκτιμά ότι η ανάπτυξη και η αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τις εταιρείες, που ανακοινώθηκε στα μέσα του Ιουλίου, θα επιτρέψουν να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα κατά 7+7 δισεκ. ευρώ.

Εξάλλου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι χαιρέτισε την απόφαση της Κομισιόν σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Η δημοσιονομική προσαρμογή, η ανάπτυξη και η απασχόληση είναι προτεραιότητες για την Ισπανία», διαβεβαίωσε.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία από την πλευρά της έκρινε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεκτίμησε τις «σημαντικές μεταρρυθμίσεις» που έχει ήδη προωθήσει η ισπανική κυβέρνηση.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ