Η γερμανική ανθρωπιστική οργάνωση «Sea Watch», σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους πολίτες και ηγέτες για το Προσφυγικό, προχώρησε στη δημοσίευση της φωτογραφίας ενός μωρού που πνίγηκε στα νερά της Μεσογείου.

FOTO

Την Κυριακή η οργάνωση ήρθε αντιμέτωπη με ένα μακάβριο θέαμα. Στο λιμάνι Reggio Calabria ξεβράστηκαν 45 πτώματα μεταναστών και προσφύγων. Η ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαιναν ανετράπη, λίγο πριν φτάσει στον προορισμό της.

Ανάμεσά τους βρισκόταν και το σώμα ενός βρέφους, το οποίο οι διασώστες απομάκρυναν από το νερό με προσοχή, ελπίζοντας ότι ίσως το παιδί είναι ακόμα ζωντανό.

«Είχε προτάξει τα χέρια του με τα μικρά του δάχτυλα στον αέρα, ο ήλιος έλαμπε στα λαμπερά, φιλικά, αλλά ακούνητα μάτια του», δήλωσε στο Reuters ο Μάρτιν, ο διασώστης που φαίνεται να το αγκαλιάζει στην φωτογραφία.

Ο ίδιος είναι μουσικοθεραπευτής και πατέρας τριών παιδιών και όταν αντίκρισε το μικρό παιδί άρχισε να τραγουδά για να ηρεμήσει και να προσπαθήσει να κατανοήσει, όπως είπε, «αυτή την ακατανόητη, σπαραχτική στιγμή».

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε σε μια περίοδο που πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν κλείσει τα σύνορά τους στους πρόσφυγες, ενώ παρατηρείται ραγδαία αύξηση στην απήχηση των εθνικιστών κομμάτων και οργανώσεων.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ